Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtáros, mint online könyves tanácsadó - Dunaújvárosban

Szünetel a JAKD-Pakk Pont kölcsönzési lehetősége, ám az online térbe költözve is folyamatosan bővíti az ott elérhető szolgáltatások körét a József Attila Könyvtár link .
Az intézmény online térbe költözésével párhuzamosan folyamatosan bővítette a virtuális térben elérhető szolgáltatások körét, hangsúlyozta Tóth Éva. A "Könyvtár az otthonunkban" program egy komplex szolgáltatási rendszer, amely a katalógusok online elérhetőségétől kezdve az olvasói és könyvtárosi (!) könyvélmények megosztásán vagy éppen az online évfordulós adatbázison át a friss tartalmakat összegyűjtő hírlevélig minden lehetséges módon segíteni kívánja az olvasói/böngészői igények kielégítését.
Ebben a merítésben is különleges tételnek számít a Kérdezze a könyvtárost! című kezdeményezés, amely arra teremt lehetőséget, hogy az érdeklődők az interneten keresztül tegyenek fel kérdéseket könyvtári szolgáltatásokkal, irodalomgyűjtéssel, könyvtári dokumentumokkal, lexikális adatokkal, közhasznú információkkal kapcsolatosan.
A József Attila Könyvtár kiemelt figyelmet szentel a jövő olvasóinak - a "Gyerekkönyvtár otthon" program keretében működik a gyerekkönyvtár weboldala, ott kaptak helyet a kis Cimborák, de például ebben a menüben kereshetnek ötleteket a szülők is a meseolvasás és -hallgatás, otthoni játék és kreatív tevékenységek végzéséhez. Szintén különleges kínálattal rukkolnak ki a műelemzéseket gyűjtő adatbázisban.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról