Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtáros segédlettel került a QS egyetemi rangsorba a Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem könyvtárosainak - főként Tóth Henrietta könyvtárosnak, Szendi Attila igazgatónak, Szabóné Kovács Beáta osztályvezetőnek - aktív közreműködése is hozzájárult ahhoz, hogy a Miskolci Egyetem bekerült az egyetemeket minősítő egyik rangsorba, a QS-be, a 400-450 helyezésbe link .
Mint Dr. Sasvári Péter tudománymetriai referens, egyetemi docens a KIT-nek elmondta: az egyetem döntéshozói számára tanulságos volt a szomszédvár, a Kassai Egyetem korábbi ugrásszerű előrelépése. Az eredmény mögött a kutatók publikálásának tudatos tervezése és ösztönzése állt. E minta mellett kötelezte el magát a Miskolci Egyetem Tudományos Tanácsa. Három éve létrehozták a Tudománymetriai csoportot, mely a könyvtárral együtt számos biblio- és tudománymetriai adatot szolgáltatott a célkitűzésekhez. A következetes figyelemfelhívás (intézményi h-index számítás, Google Scholar profil létrehozása, ORCID regisztráció) elkezdte átalakítani az oktatók szemléletét. A múlt évben a Miskolci Egyetem oktatói közül 172 fő működött közre nemzetközi jegyzett cikk (Scopus által jegyzett) írásában. Az ezt megelőző években még csak 152, illetve 120 fő volt.
Ehhez (könyvtári támogatással) meg kellett tanítani a Scimagojr, Scopus használatát. S mint minden fejlesztési folyamatban, így ebben is nélkülözhetetlen volt a döntéshozók elkötelezettsége, esetünkben a rektornak (Professzor Dr. Torma András), rektorhelyettesnek (Professzor Dr. Kékesi Tamás), Tudományos Tanács elnökének (Professzor Dr. Kaptay György akadémikus) és a kancellárnak (Professzor Dr. Deák Csaba) támogatása.

Hírforrás: KIT-összeállítás
2020. március 22.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtaros_segedlettel_kerult_a_qs_egyetemi_rangsorba
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról