Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárosok lesznek vagy robotok? - Szinte semmit nem tudhatunk meg a Vas Vármegyei Könyvtári Napok híradásából

Könyvtárosok lesznek vagy robotok?
Immáron tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat. A vármegyei hatókörű Berzsenyi Dániel Könyvtár idén is csatlakozott a programsorozathoz: szakmai nap, kamarakiállítás, könyvbemutató, író-olvasó találkozó, hangszertörténeti bemutató, előadás, kulturális zarándoklat, könyvtári kisfoglalkozások és rendhagyó zenés irodalomóra várja az érdeklődőket.

A hétfői nyitónapon A könyvtáros hivatás átalakulása 1960-tól napjainkig címmel szerveztek szakmai tanácskozást Celldömölkön. Németh Tibor, a Kresznerics Ferenc könyvtár igazgatója beszélt hivatásról és kalauzos életmódról, és többek között felelevenítette Ughy Jenő alakját, akinek emléktábláját szeptember 16-án avatták Nemeskeresztúron. Dr. Baráthné Molnár Mónika, a Berzsenyi könyvtár igazgatója pedig arra kereste a választ: változott-e a könyvtáros hivatás? Milyen kihívásokra kell gyorsan, kreatívan reagálnia a szakmának? Egyáltalán, évtizedek múlva: könyvtárosok lesznek vagy robotok?

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról