Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárosok világnapja a Somogyiban -- nyílt nap és vetélkedő

A szegedi Somogyi könyvtár április 14-én szombaton 11 órától ünnepli a könyvtárosok világnapját A könyvtárosok dicsérete című program keretein belül. A Dóm téri főépületbe minden kultúraszomjas érdeklődőt szeretettel várnak a Somogyi Könyvtár dolgozói.
Az év ezen napján a könyvtárosok a patinás könyvtárépület minden zugát megmutatják a látogatóknak. Olyan tárlatokat, olyan helyiségeket is bejárhatnak az olvasók, ami az év többi napján nem nyilvános. Április 14-én 11 és 14 órától az emlékkönyvtár kapui is kinyílnak, ahol több száz éves kötetekbe lapozhatnak bele az érdeklődők Szőkefalvy-Nagy Erzsébet vezetésével. Ezek a könyvek bizony nem álltak ellen az idő múlásának, így a kíváncsi vendégek még a restaurátor-műhelybe is bekukkanthatnak.
De a gyermekek sem fognak unatkozni a könyvtárosok világnapján Szegeden, ugyanis a Gyermekkönyvtárban 10:30-tól 12 óráig családi délelőttöt rendeznek Varázsjáték kisiskolásoknak és szüleiknek címmel. A játékból a felnőttek sem maradhatnak ki, ugyanis a Somogyi könyvtár előtt könyvtári totókat lehet kitölteni, és a helyes válaszadók között 10 db féléves olvasójegyet sorsolnak ki.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról