Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárosokat is kirendelnek a háziorvosok mellé

A koronavírus-járvány új megoldások keresésére sarkallta az egészségügyet, így számos intézmény helyi megoldásokkal állt elő. Egyes kórházakban helyi ellátásszervezési szabályok és protokollok születtek. Van, ahol önkénteseknek szóló képzés indult, és van olyan intézmény, amelyik napközis felügyeletet szervezett meg a dolgozók gyermekeinek - írta közleményében a Magyar Orvosi Kamara (MOK), hozzátéve, hogy ismernek olyan önkormányzatokat, ahol a könyvtárosokat, múzeumi dolgozókat kirendelték a háziorvosok mellé, hogy csökkentsék az oltással kapcsolatos adminisztrációs, szervezési terheket.
A MOK szerint ezek a helyi jó gyakorlatok általában rejtve maradnak, nincs meg a fórum, ahol közkinccsé válhatnak, hogy mások is megterhelésék, és ötletet merítsenek belőle. Ezért arra kérik azokat az intézményeket, ahol ilyen egyedi megoldásokat fejlesztettek ki, írják meg és küldjék el a helyimegoldasok@mok.hu email-címre, és kérik a betegeket, ők is írják meg, milyen újat tapasztaltak az ellátás során.
A kamara felhívta a figyelmet, hogy a magyar egészségügy az elmúlt fél évszázad legnehezebb napjait, heteit éli át, az egészségügyi dolgozók pedig soha nem látott kihívásokkal, eddig nem tapasztalt terheléssel szembesülnek nap mint nap, és ennek a helyzetnek a kezelésére egyelőre sehol a világon nincs előre megírt, a változó helyzethez alkalmazkodó szabályrendszer, amit követni lehetne. Szerintük ezért is fontos a jó gyakorlatok megosztása. Ezeknek a terjesztése javíthat az ellátás minőségén és a hatékonyságán is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról