Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárosság és a parkgazdálkodás metszete - közös szempont

Ha a kórházban az ágyak kellő távolságban vannak, a betegek nem lógnak egymás személyes terébe, az ablakból nem romos falat, hanem zöldet látnak, akkor mérhetően kevesebb gyógyszer fogy, kevésbé ingerült a hangnem köztük és a nővérek között, sőt ritkábban hívják őket. A nővérek és az orvosok lojálisabbak a munkahelyükhöz, ha az ágyakat úgy rendezik el, hogy vargabetűk nélkül közelíthessék meg a betegeket.
Minden park üzen nekünk. A hazai parkok jó része szoborszerű, ami passzivitásra kárhoztatja az embereket, azt sugallva, hogy érjék be a nézelődéssel, a sétálással. Kevés a pad, nincsenek elmozdítható székek, piknikre, játékra alkalmas zöldfelület, kellemes fényviszonyok olvasáshoz. Mindezek együtt azt a hatást érik el, hogy kevesebb időt töltünk ott. Németországban szokás temetőben piknikezni, elvégre az is gondozott közpark. A térhasználat egyfajta kulturális gyakorlat is.
Az emberek ritkán tudják pontosan megfogalmazni érzéseiket, vágyaikat, félelmeiket. Ahhoz, hogy a gyakorta nem is tudatosuló igényeket felszínre hozzuk, profi mediátorokra lenne szükség, akik a szociológiához, a pszichológiához, a kulturális antropológiához éppúgy értenek, mint az építészethez, így közvetíteni tudnak a felek között. Nyugaton már léteznek ezek a szakmák, nálunk még nem.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról