Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvtárpontok segítették a Somogyit: 300 ezer a kölcsönzések száma a vírusidőben

Rendhagyó volt a tavalyi év a Somogyi-könyvtár számára is. A veszélyhelyzet miatt öt hónapig zárva tartottak, csak 186 napon fogadtak olvasókat. Ám így is több mint 300 ezer különféle dokumentumot kölcsönöztek, és több mint 1300 rendezvényt is szerveztek.
A könyvtárosok a pandémiás időszak első felében rövid idő alatt megszervezték a kölcsönzés új módját, kiköltöztek az utcára, és május 20-tól Könyvtárteraszt működtettek, járvány idején is lehetőséget teremtve a kölcsönzésre - olvasható a könyvtár tavalyi évet értékelő beszámolójában, amelyet a szegedi közgyűlés számára készítettek.
Később - az újabb zárások idején - a Könyvtárpontokon keresztül a Somogyi Dóm téri központja és mind a tizenhárom fiókkönyvtára az előzőleg otthonról kiválasztott és online megrendelt könyveket a szabadban, meghatározott "nyitvatartási" időben adta át az olvasóknak.
Novemberben 13 ezer 577, decemberben pedig 9 ezer 181 kötetet kölcsönöztek ki, úgy hogy csak pár napot voltak nyitva. November 11. és december 23. között összesen 2030 olvasó vitt haza könyveket a Könyvtárpontokon keresztül.
Tavaly a 2019-es "békeévhez" képest ugyan harmadannyi könyvet kölcsönöztek, ám ez mégis jónak mondható, hiszen 2020-ban 12 hónapból csak hetet volt nyitva a könyvtár, és volt két olyan hónap is, amikor egyáltalán nem lehetett könyvet kölcsönözni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról