Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtársas - nyomozz, szabadulj versenyezz, nyerj - játék a Méliusz könyvtárban (fotókkal)

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár a Könyves Vasárnapon jelentkezett először új játékával, a Könyvtársassal. A feladatok összeállításánál elsősorban a fiatal felnőttekre gondoltunk, de szívesen láttunk bárkit, aki érdeklődött a program iránt. Egy mozgalmas, kreatív, humoros játékot terveztünk, melyben szerepet kaptak az informatikai megoldások, a mobil applikációk és a QR kódok. Készítettünk egy társasjátékot is, mely a stratégiai elemet képviselte.
Három játékrészben küzdött meg nyolc csapat. Az első körben egy gyilkosságot nyomoztak ki és álltak esküdtszék elé egy licitálással megszerzett nyomozó bőrében. A második feladat egy író-olvasótalálkozó volt, ahol két-két csapat működött együtt, egyik adta az írót, másik a moderátort. Előzetesen négy könyvet ajánlottunk elolvasásra, ezeket sorsoltuk ki a csapatok között. A harmadik játékrész volt az igazi kihívás. A Monguz Információtechnológiai Kft. külön erre az alkalomra fejlesztett mobil applikációt és kinectkamerás szoftvert, melyekkel a Marsról ? a 2. emeleti olvasóterem - tudtak kiszabadulni a csapatok, úgy, hogy fel kellett venniük a kapcsolatot az 1. emeleti NASA központtal webkamera segítségével. A közönség számára is a szabadulószobák voltak a legkedveltebbek. A játék utolsó pillanatáig álltak sorban a Zenei könyvtár és művészeti gyűjtemény, valamint a Helyismereti gyűjtemény és Fotótár előtt is. A csapatok mellett házimanókat helyzetünk szolgálatba, akiket a játék végén felszabadítottunk. Az első helyezett csapat és egy közönségjátékos e-book olvasót kapott ajándékba a Monguz Kft. felajánlásának köszönhetően, a többieknek könyvcsomaggal honoráltuk az eredményeiket. (Czeglédi Erika)
- Fotók az eseményről: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról