Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

'A jó könyvtárnak igenis van jövője', A tendereken legalábbis többnyire jól szerepelnek

Sokat fejlődtek a könyvtárak az elmúlt években. Már rég nem szól minden a könyvek beszerzéséről, időtlen időkig való megőrzéséről. Elsősorban persze a net miatt: egyre többen vannak, akik mindent az interneten szeretnének elérni. A bibliotékák tehát egyrészt növelik szerepüket a virtuális tartalomszolgáltatók között, másrészt újragondolják az épített könyvtárak lehetőségeit a könyvtárlátogatókat figyelve, akár egyenként is. A 24 órán át hozzáférhető virtuális könyvtárak kialakításához most komoly pénzeket lehet nyerni különféle európai uniós pályázatokon; a honi bibliotékák többnyire jól szerepelnek ezeken a tendereken -- közölte érdeklődésünkre Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség alelnöke.
-- Bízunk abban, hogy nem csak a könyvtárosok, hanem a használók szerint is van a jó könyvtárnak jövője. Ám ez a bizalom akár le is mérhető. (MG)
-- Magyarország fejlesztéspolitikája egybemosódott az uniós pénzek elköltésével -- ami ráadásul túlpolitizált --, s nem jelenik meg benne markánsan az ágazati politika. De ami legalább ekkora gond, hogy a források beérkezése alig látszik meg a gazdasági növekedésünkön, tehát a reméltnél sokkal kisebb mértékben segíti a felzárkózásunkat...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról