Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Koreny Ágnes a FSZEK új főigazgatója

Huszonöt év után, 2024. február 29-től új főigazgató irányítja Magyarország legnagyobb és legtöbb olvasót fogadó könyvtári hálózatának tevékenységét. Kovácsné Koreny Ágnest Budapest Főváros Közgyűlése 2023 szeptemberében, pályázat keretében választotta meg az intézmény vezetőjének. Az új főigazgató "Könyvtár az élő, élhető, okos és fenntartható Budapestért" című szakmai programja link a könyvtár hagyományos értékeinek megőrzését, ugyanakkor a könyvtári működés és szolgáltatások megújítását célozza. (FSZEK)

Pályázatának stratégiai céljai:
1. Korszerű, nyitott, befogadó és zöld könyvtár
2. Innovatív, fenntartható szolgáltatás-fejlesztés
3. Digitális befogadás és digitális műveltség
4. Erős, tanuló reziliens közösségek támogatása.

A pályázat pontjai és hangsúlyai, terjedelmi arányai az egyes elemek sorrendje valamint a szóhasználat az eddigi attitűd és irány folytatását és megújulási szándékokat egyaránt tükröznek. Az új főigazgató elfogadottsága magas a szakmában, várható tevékenységét sokan figyelik kíváncsian.

Kovácsné Koreny Ágnes a KIT-nek elmondta: 2024 négy dolog "éve" a könyvtárban: vezetőváltás, a könyvtár 120 éves évfordulójának megünneplése, helyzetfelmérés + önértékelés, valamint felkészülés a szervezeti változásokra. (MG)

További híradás: Új főigazgatót választottak a Szabó Ervin Könyvtár élére link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról