Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kórház--könyvtár együttműködés Kecskeméten

Az egészségügyi tájékozottság javítása, a betegségmegelőzés és a kisbabák mentális fejlődésének elősegítése érdekében február 23-án együttműködési megállapodást kötött a Katona József Könyvtár és a Megyei Kórház. A könyvtár az együttműködés keretében vállalta, hogy hozzáférhetővé teszi olvasói számára a kórháztól kapott tájékoztató anyagokat, illetve évente helyet ad az egészségügyi világnapokhoz kötődő vagy a könyvtári programokhoz kapcsolódó szűrővizsgálatoknak, ismeretterjesztő előadásoknak. A kórház pedig azt vállalta, hogy folyamatosan ellátja a bibliotékát információs kiadványokkal, betegtájékoztatókkal, valamint szakembereket biztosít a lakossági szűrővizsgálatokhoz és előadásokhoz. Ezen kívül a könyvtár bababarát szolgáltatásait bemutató tájékoztatókat átadja a náluk született kisgyermekek édesanyjának. Az együttműködéssel a két intézmény szeretné elérni, hogy javuljon az emberek életminősége.

Régebbi hírforrás(ok): Korábbi cikkeink a témában, pl.: A páciensek tájékoztatása hiányos -- magas labda a közszolgáltató könyvtáraknak link Orvosi--egészségügyi tájékoztatás -- műhibák ellen link A javuló információszolgáltatás hozta fel a hazai egészségügyet -- pl. a Dr.Info link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról