Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Korhűségre törekvő rendezvények - akár könyvtárba is

Kik is az újrajátszók? - Hétköznapi emberek, akik szenvedélyből történelmi öltözeteket, eszközöket készítenek és tevékenységeket játszanak újra szabadidejükben. Éveket szánnak témáik kutatására, miközben embertelennek tűnő összegeket költenek erre a szórakozásra. Mindezt azért, hogy mássá válhassanak egy-egy hétvégére, mint akik a hétköznapjaikban. A főszezon nyárra esik, de sokan már kora tavasztól fellépésekre járnak. Egyesek magukban űzik ezt a hobbit, de a legjellemzőbb, hogy valamilyen egyesületben tevékenykednek. Az egyesületek tagjai általában ugyanazt a korszakot igyekeznek megjeleníteni. A társaságok összetétele változó, de a legjobbakra az jellemző, hogy egymást kiegészítő érdeklődésű és képességű tagok dolgoznak egy vagy több személy irányítása alatt a közösen elhatározott célokért. A jó újrajátszók nemcsak a felszerelésükben, de a műsoraikban is törekednek a hiteles bemutatásra. A műsorpaletta a mesterség/tánc/viselet/harci bemutatóktól a színi jeleneteken át a gyerekjátszóházig igen széles lehet a társaság habitusától függően. Sajnos a mai napig erős a tévhit, hogy ezek az emberek csak katonai dolgokat játszanak újra. Ez azonban nem igaz: már több éve terjed hazánkban a hétköznapi élet és a különböző mesterségek megjelenítése is, amelyek múzeumi körülmények között ideális szemléltetést biztosíthatnak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról