Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Koronavírus-hatás: újabb magyar-magyar határ omlik le

Azzal, hogy beléptünk az EU-be, hozzánk csatolták Erdélyt - hangzott a humoros megjegyzés 2004-ben. (Vagy Romániához Magyarországot? - tűnődhetünk a dolgon...) A koronavírus egyebek mellett azt is jelenti, hogy a határon inneni és túli és a magyar nyelvű tartalmak - és most már az elektronikus rendezvények is - a nyelvet értők számára elérhetővé váltak. Angol nyelvű előadásokat eddig is néztünk, hallgattunk. Most nyitottabbakká válhattunk az online-ná vált rendezvényekre. Ugyanannyi erővel vehet részt egy székelyudvarhelyi, budapesti, szabadkai, szombathelyi rendezvényen bárki, akit a felkínált téma érdekel és érti a nyelvet. Radikálisan megnőtt a célcsoport - mégha a gondolkodásunk ehhez nem is alkalmazkodott - egyelőre.
A minap a MIBE klubján link sepsiszentgyörgyi résztvevő is megjelent, ugyanúgy virtuálisan, mint a szarvasi, vagy a pesti kollégák.
Ahogy lenni szokott: a technika előbbre van, mint a gondolkodásunk. (MG)

- A technika valójában eszköz a számunkra, mellyel megvalósíthatjuk elképzeléseinket... A mai helyzet csupán megteremtette a szükségletét az új körülmények felderítésének, felerősítette azt a vágyat, hogy megoldásokat találjunk az elvesztett olvasók / érdeklődők megtalálására. Ezek az utak / csatornák már évek óta a rendelkezésünkre állnak (videóhívások, élő videók indítása, előre rögzített időpontban való bejátszás, élő interaktivitás stb.), nem beszélve a technikákról, melyek ezt kiszolgálják (szélessávú internet, nagy teljesítményű számítógépek, jó minőségű olcsó kamerák, könnyen kezelhető szoftverek stb. Azt hiszem, sok esetben csak a fantáziánk szab határt és nem a technika. És talán még egy dolog: az akarat! Van akaratunk, bátorságunk új dolgokat kipróbálni, vagy nincs? Siránkozunk a múlton, vagy haladunk a korral? (Szőcs Endre, Székelyudvarhely)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról