Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Korrelál-e a könyvtárhasználattal a közkönyvtárak Facebook-követőinek száma?

Számos szoros összefüggés volt felfedezhető a változók között. Legszorosabbnak a gyűjtemény mérete/fő és a kölcsönzés/fő közötti kapcsolat bizonyult, ahol a korrelációs együttható p=0,932, ami a Quinnipiac Egyetem iránymutatása szerint közel tökéletes összefüggés. A Facebook-követők száma erősen korrelál a személyzet összlétszáma/fő, a rendezvények látogatottsága/fő és a látogatások száma/fő változókkal, továbbá mérsékelten korrelál a könyvtári bevétel/fő, a kölcsönzések száma/fő és a gyűjtemény mérete/fő változókkal. Az egyes változók között egyéb összefüggések is kimutathatók voltak (pl. a személyzet összlétszáma/fő és a könyvtár bevétele/fő között, illetve a látogatások száma/fő és a kölcsönzések száma/fő között).
Ok-okozati kapcsolat nem bizonyítható ezzel a korrelációs statisztikai eljárással, ám a Facebook-követők és a rendezvények látogatottsága közötti erős korrelációs együttható (p=0,510) biztató a közösségimédia-marketinggel foglalkozó könyvtárosok számára, tekintve, hogy a legtöbb Facebook-bejegyzés általában a rendezvények népszerűsítése érdekében születik. A Facebook-követők száma és a személyzet összlétszáma közötti összefüggés (p=0,537) valószínűleg annak tudható be, hogy a nagyobb személyzetű közkönyvtárak külön munkatársat foglalkoztatnak a Facebook-bejegyzések írására. (Korrelál-e a könyvtárhasználattal a közkönyvtárak Facebook-követőinek száma?; ref.: Bódog A.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról