Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Körúti Könyvtár - közösségi teret céloz, 3 szinten

Tavaly szeptemberben nyílt a FSZEK csaknem 700 négyzetméteres Teréz körúti fiókkönyvtára link . A háromszintes - alagsorában rendezvénytermet magába foglaló - egység célja, hogy a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett kulturális és közösségi találkozóhellyé is váljon. A könyvtár kiemelt feladata a kortárs magyar és világirodalom gyűjtése, de jelentős részt képvisel még a szórakoztató irodalom is.

Ahogyan a fotókon látható link , a hely tágas, galériával rendelkezik, ugyanakkor megvannak benne az elmélyültebb olvasásra alkalmas helyiségek. Helyet foglalni - vérmérséklet és kényelmi igények függvényében - lehet a székekben, zöld beülős kuckókban, vagy babzsák-fotelekben is. Érdemes a megtervezett színharmóniát is figyelni.

A bejárattal szembeni lift viszi fel, vagy éppen le az erre rászorulót. A pinceszinten kiállítási tér illetve előadóhelyiség található. A kölcsönzés automatizált.

Az eredeti tervekben szerepelt egy kávézó is, de mivel a körúton és szomszédos utcákban számtalan kávézó van, így a terület inkább társalgó lett. Ezáltal a könyvtár szerves részévé is vált: délutánonként már ott is teltház van. Leginkább tanulópárok használják, de pl. a heti rendszerességgel megtartott könyvklubnak is ott lett a "helye". Ugyanis itt nyugodtan lehet beszélgetni, míg a könyvtár más területein ez már zavaró lenne. (MG) (A fotók forrása: KIT; FSZEK)

Hírforrás: KIT-összeállítás
2022. november 10.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=koruti_konyvtar_-_kozossegi_teret_celoz_3_szinten
Régebbi hírforrás(ok): Vadonatúj könyvtár nyílik a Zeneakadémia szomszédságában link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról