Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kötet a trendekről -- múlt és jövő időben

Recenzió jelent meg a Trendek a hazai és nemzetközi könyvtárügyben c. könyvről (szerk. Kiszl Péter. -- Eger, Líceum Kiadó, 2013.). A Könyvtári Figyelőben Németh Márton ismerteti a tartalmat. Méltatja, hogy az ELTE BTK mesterszakos hallgatói trendekkel foglalkoznak, publikációval debütálnak a szakmában. Bár a kiadás a 'trendek' tartalomhoz képest nagy késéssel jelent meg a kötet. Gyakori ugyanis, hogy a képzés során a múlttal foglalkoznak a hallgatók, esetleg a jelennel, és mire a 'való világba' érnek már csak a jövőre vonatkozó tanulmányok lehetnek számukra aktuálisak. Ami viszont nincs. -- Kivéve e kötet szándéka szerint. A hallgatók sok területet végignéznek, kutatásaik, felméréseik alapján, köztük nem egy izgalmasat. S néha már-már a nyulat is kiugratják a bokorból. Vizsgálják egyebek mellett a könyvtárak imázsát, a könyvtárak külső illetve belső kommunikációját (vö.: Katalist), taglalják a fiatal könyvtárosok elhelyezkedési esélyeit. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a tanulmányokban nagy helyet kellene kapnia a kritikai gondolkodásnak és a tartalomelemzésnek. Ez az a vonal, melyet a hallgatók munkáikban félve közelítenek meg. (MG)

Hírforrás: Könyvtári Figyelő 2013/3.
2013. október 29.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kotet_a_trendekrol_--_mult_es_jovo_idoben
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról