SzavazásMennyire jellemzi könyvtáradat: 'az elhivatott könyvtárvezető és csapata'?
KIT hírlevél évfolyamok2025
|
Kovászos uborka - a könyvtárból
Címkék: innováció, szolgáltatásfejlesztés | KIT-műhely, KIT-szekció | közkönyvtár, közművelődési könyvtár | Los Angeles Public Library | rendezvény használók számára | USA |
"Csatlakozz hozzánk egy gyakorlatias savanyítási workshopra, ahol bemutatjuk az erjesztés és az savanyítás munkafázisait otthoni használatra. Minden anyagot és hozzávalót biztosítunk."
Egy hazai kistelepülési könyvtárban próbáltam megvalósítani hasonló rendezvényt - kulináris különlegességek helyi alapanyagból - sikertelenül. Ezért volt jó látni, hogy hétfőn, a Los Angeles-i Közkönyvtár központi részlegében pedig megvalósították. Teljes összhangban lesz azzal, amit a könyvtár főigazgatója, Jonh F. Szabo fog mondani a debreceni vándorgyűlés KIT szakmai műhelyében: munkatársainak az a feladata, hogy figyelemmel kövessék a használói tábor rezdüléseit - különös figyelemmel a (még) nem használók csoportjaira, és az ő igényeiknek megfelelő rendezvényekkel álljanak elő. Ha a könyvtáros ötlete újdonság, még külön ún. ötlettámogatást is kaphat a pilot tevékenységhez. Mivel ilyenkor Los Angelesben is meleg van, érnek a zöldségek, a könyvtár kovászos uborka készítés és egyáltalán: a savanyítás nagyon is időszerű programnak látszik. (MG) |
![]() FeliratkozásA heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását. A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel. KIT - hírcsokrok
Néhány tematikus gyűjtemény a lapból
HírlevélrőlA hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest). A KIT tulajdonosa: GM Info Consulting Kft. |
impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról |