Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Középiskolás kvíz a nyíregyházi megyei könyvtárban

Az esztendő utolsó kvízpartiját rendezték meg a könyvtárban csütörtök délután középiskolás csapatok számára. A kérdések közt lexikális ismereteket igénylő és logikát feltételező kérdések is akadtak.
- A játék ötlete az angolszász területen népszerű pubquiz (kocsmakvíz) itthoni változata, a QuizNight ösztönzésére merült fel. 2016 januárjától iskolaidőben havonta rendezik meg a vetélkedőt. A fordulók végén kisebb jutalmakat adnak a nyertes csapatnak: jegyzettömböket, tollakat, amelyeket a könyvtár biztosít. Egyre több szponzori ajándékkal (könyvajándék, kondibérlet, belépőjegyek az Állatparkba, a fürdőbe, a Múzeumfaluba, torta) díjazzák a csapatokat az év végi eredményhirdetésen, amit az Ünnepi Könyvhéten adnak át. Az 5 csapatból pedig időközben 10 lett.
A könyvtárban így havonta egyre több fiatal fordul meg, akiket más programokba is be tudnak vonni. Fő céljuk, hogy a fiatalok ráébredjenek: a könyvtár jó hely, ahová érdemes betérni, mert fiatalosan, játszva is lehet tanulni, és ismereteket elsajátítani, meglévő tudást kamatoztatni.

Régebbi hírforrás(ok): Kocsmakvíz - könyvtár is közreműködhet? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról