Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közkincs és tulajdon a világhálón

Ingyenes zeneletöltések, fájlcseredömping, tisztázatlan eredetű szoftverek és fotók - jelenleg az internet a szerzői jogok megsértésének melegágya. Várhatóan még októberben módosítja az Országgyűlés a szerzői jogi törvényt, az internetet illetően azonban nem várható lényegi változás. Sokak szerint amúgy is inkább a felhasználási árakat kellene csökkenteni. (...) A digitális archiválás kérdése új eleme lesz az elfogadásra váró törvénynek. Eszerint a könyvtárak, közgyűjtemények, múzeumok, archívumok és iskolák a szerzők beleegyezése nélkül készíthetnek ugyan digitális másolatot, ám ezeket csakis egy helyi, zárt láncú számítógépes hálózaton tehetik hozzáférhetővé. Dr. Mayer Erika azonban úgy véli, az archivált anyagokat az interneten is hozzáférhetővé kellene tenni.

Hírforrás: Magyar Hírlap, okt. 25., link
2003. október 29.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kozkincs_es_tulajdon_a_vilaghalon
Régebbi hírforrás(ok): Magyar Hírlap, okt. 25., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról