Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közkönyvtár a kórházban, és házhoz szállítás Münchenben I.

A müncheni közkönyvtár kórházakban is üzemeltet részlegeket, illetve a rászorulókat lakásukon látják el. Prospektusukból idézünk:
Üdvözöljük a szociális könyvtári szolgáltatások világában!
A Müncheni Városi Könyvtár élő, lélegző nagyvárosi könyvtár, amely az információk és a különféle médiák széles választékát kínálja München teljes lakosságának. Olyan emberek számára is elérhető, akik betegség, életkor vagy más akadály miatt nem tudnak személyesen felkeresni egy fiókkönyvtárat.
A mobil házikönyvtár-szolgálat egyenesen a lakásában keresi fel Önt, személyes tanácsadást nyújt, elhozza a kívánt könyveket és egyéb információ-hordozókat, és vissza is viszi azokat a kölcsönzési határidő lejártával. Szakképzett munkatársunkkal való személyes beszélgetés során új támpontokat kaphat arról, hogy legközelebb mit lenne érdemes kikölcsönöznie, ezzel segítünk olvasóinknak, hogy aktívabban részt tudjanak venni a mindennapi életben.
Összesen hét kórházban található speciális könyvtári kínálat a betegek illetve a kórház dolgozói számára. A könyvtárral rendelkező városi klinikák állománya bárki számára elérhető. (ford.: Tábori Zita) (folyt. köv.)
A prospektus és a vonatkozó weboldal képei: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról