Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közkönyvtári fejlesztési stratégia Texasban

Elkészült a texasi közkönyvtárak elemzése és fejlesztési stratégiája a 2003-2007. közti időszakra. Az elemzés azt mutatja, hogy a 21 milliós állam közkönyvtárai eléggé szétaprózottak (összesen 538 szervezeti egységhez csaknem 800 szolgáltató egység tartozik). A lakosság felét közülük 21 egység látja el, míg a másik végén megállapítható, hogy 60 kiskönyvtár lakossági háttere nem haladja meg a 2 ezres nagyságrendet. Ma közel 13 dollárt költenek lakosonként a közkönyvtári ellátásra. 25 ezer emberre átlag 3,5 teljes foglalkozású könyvtári dolgozó jut. Egy lakosra átlag 2-3 dollárból vásárolnak új dokumentumot. A fejlesztés iránya: a nagyobb egységekbe való szerveződés (pl. az állam tíz regionális ellátó szervezetéből kívánatos hetet vagy nyolcat meghagyni).

Hírforrás: 2003. ot. 27., link illetve link (SP)
2003. október 29.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kozkonyvtari_fejlesztesi_strategia_texasban
Régebbi hírforrás(ok): 2003. ot. 27., link illetve link (SP)
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról