Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közkönyvtári szolgáltatások az LMBTQI közösség számára

A társadalmi igazságosság tekintetében számos elemző figyelmen kívül hagyja (vagy semmibe veszi) azon emberek szükségleteit, akik leszbikusként, melegként, biszexuálisként, transzneműként, queerként / kérdésesként vagy interszexuálisként (LMBTQI) határozzák meg magukat, feltételezve például, hogy nem igényelnek semmilyen különleges támogatást vagy elismerést, vagy hogy "kizárják magukat" azzal, hogy az LMBTQI identitást ?választják?. Ez a cikk vitatni kívánja ezt a felfogást. Ma a fiatalok - és a kevésbé fiatalok - már könnyebbnek találhatják az előbújást, és valóban annak a szükségessége, hogy az életet a "coming out" történetek formálják, halványulóban van. Mindazonáltal tudjuk, hogy sokan még küzdenek, és ellenségességgel, fenyegetésekkel, sőt erőszakkal kell szembenézniük. Az öngyilkossági ráta az LMBTQI emberek körében - gyakran a sorozatos zaklatások eredményeképpen - elfogadhatatlanul magas. A kulturális szektor, beleértve a közkönyvtárakat, óriási szerepet játszhat az előítéletek leküzdésében azáltal, hogy biztonságos, információval ellátott (és tájékoztató) teret biztosít, ahol az emberek felfedezhetik és meg is élhetik, kik ők valójában. Ám nem minden közkönyvtár érti ezt meg, vagy akarja ezt a szerepet vállalni. (Közkönyvtári szolgáltatások az LMBTQI közösség számára, autoref.)

Régebbi hírforrás(ok): Az LMBTQI-barát könyvtárak útja link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról