Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közkönyvtáros, mint könyvvásárlási tanácsadó?!

Feltehetően sokan vannak, akik a karácsonyi ajándékot könyv formájában is el tudják képzelni. A könyvpiac viszont nagy, a civil tudás ebben feltehetően kevés. Kapóra jöhet a tájékoztató közkönyvtáros, akinek éppen ezen a területen van nagyobb rálátása: személyes tapasztalatból ismeri a korábbi kiadványokat, és a közelmúltban megjelenteket is. Persze, lehet, hogy néhány friss könyves prospektust is be kell szereznie. A széleskörű könyvismeret feltehetően nem általános, de biztosan vannak nagyon is képben levő könyvtárosok. A tájékoztatás meghirdetve, személyesen, vagy online is működhet. Sőt, az utóbbit - könyvtárközi együttműködési képesség és akarat esetén - több könyvtár is meghirdetheti, egy szakemberre alapozva. Egy ilyen, a könyvtáros központi kompetenciájára épülő szolgáltatás alkalmas arra, hogy a könyvtár saját szolgáltatásait is promotálja.
- Szerinted a közkönyvtáros hirdetheti magát karácsony előtt, mint könyvvásárlási tanácsadó? Ha nem, akkor hogyan mégis? (MG)

Diskurzus a témában: link

Hírforrás: KIT-információ
2021. november 23.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kozkonyvtaros_mint_konyvvasarlasi_tanacsado
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról