Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közmunkakáosz: lesz pénz -- vagy mégsem lesz?

Címkék: fenntartó | munkaügy |

Legkorábban május 15-én kezdhetik újra a munkát a MaNDA Országos Kulturális Digitalizációs Mintaprogramjában dolgozók -- sok esetben diplomás -- közfoglalkoztatottak, ráadásul a korábbi 900 fő közül csak 500-an. Minderről a hosszú hétvége előtti utolsó munkanapon, április 30-án értesítették az érintetteket. A kiküldött levélben arra kérték az országszerte 153 intézményben digitalizációs tevékenységet folytatókat, hogy 'hétfőn semmiképpen se menjenek dolgozni', és 'lehetőleg ne keressék fel személyesen az illetékes munkaügyi kirendeltségeket'. ... Idén is meglesz a 200 ezer közfoglalkoztatotti létszám, s a tavalyi 179 milliárd forintnál 4 milliárddal többet szánnak programokra. (HVG)
-- Nem lesz több pénz közmunkára. -- A kormány az országgyűlési választások után döntött arról, hogy havi átlagban 200 ezer nyolc órában foglalkoztatott közmunkást akar idén alkalmazni. Ez a jelenlegihez képest 100 milliárd forintos többletköltséget jelentene a mostani költségvetésben tervezettekhez képest. A konvergenciaprogramban ugyanakkor nem szerepel, hogy további forrásokat akarnának e területre átcsoportosítani. Pedig ez alapvetően érintené az idei költségvetés fenntarthatóságát, és a jövő évi terveket. (Napi)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról