Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közös laktanyaépületbe költözik a szekszárdi könyvtár és a levéltár

Új könyvtár épül a volt szekszárdi laktanya területén. A projekt előkészítésére az idén 263 millió forint áll rendelkezésre. Az épületben kap majd helyet a levéltár is. Az átadási határidő 2019. december 31.
Tágas lesz a hely. A könyvtár a mostani kétezer helyett négyezer négyzetmétert használhat majd, s a levéltár is több mint háromezret. A jelenleginél csak jobb helyzet alakulhat ki. Mert nemcsak a levéltári anyagok vannak több helyen tárolva, hanem a könyvtáriak is. A gyermekkönyvtárat már rég kiköltöztették a központi épületből, és sorra birtokba vettek helyiségeket a szomszédos házakból: a volt KISZÖV-székházból, a volt Kispipa Étteremből, a Mattioni Eszter-féle házból. A könyv- és hanghordozó-kölcsönzés mellett foglalkozik rendezvényszervezéssel, oktatással, kínál játszóházi és más programokat a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár, miközben 97 település szolgáltató könyvtáraként is működik. Teszi mindezt 33 fős alkalmazotti létszámmal, szemben más megyei könyvtárakkal, amelyek 40-50 személyt foglalkoztatnak.
S ha minden összejön, már csak annyi lesz a dolgunk, körülbelül 2020 tavaszán, hogy a könyveket, kazettákat, lemezeket átköltöztessük. Ami nem kevesebb, mint 364 ezer tétel.
[Szekszárd lakossága: 33 e fő; IFLA-norma: 2 dokumentum / lakos, a Könyvtári Intézet ajánlása: 3 dokumentum / lakos.]

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról