Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Közösségépítésben is konkurenst (lehetséges partnert?) kap a FSZEK

Tavaly cikksorozatban beszámoltunk link arról, hogyan működhetnek együtt könyvtárak, nonprofit intézmények és vállalkozások a közösségépítésben. A Cselekvő közösségek projektben Berlinbe látogatók is kaptak ízelítőt egy hasonló célú német projektből (a KIT-híren link kívül más beszámoló élményükről nem ismert.) Pedig úgy tűnik, idehaza is eljött ezek a lehetősége. (MG)
- Első alkalommal választott kommunikációs ügynökséget a Miutcánk link helyi közösségépítő portált fejlesztő vállalkozás. A Miutcánk Kft. augusztus 1-jétől - egy másik startup ajánlása alapján - a Noguchi Porter Novellivel dolgozik ismertsége és reputációja további erősítése érdekében - olvasható az ügynökség közleményében.
Az idén öt éves portál a valódi mikroközösségek tagjainak, egy-egy utca, kerület lakóinak segít jobban megismerni egymást. Ezen felül hozzájárul a fenntarthatóbb életvitelhez, a városi életet hasznos szolgáltatásainak, például a ritkábban szükséges eszközök - szerszámok, létra, fűnyíró - kölcsönkérésének vagy éppen az egyedi szaktudás igénybevételét támogató funkcióknak a megismeréséhez.
A Miutcánk hamarosan lezárja első intézményi befektetési körét, a bevont tőkéből hónapokon belül nemzetközi terjeszkedést terveznek.
"Felgyorsult életmódunk eredményeként a lakóközösségek mára sok esetben teljesen elidegenedtek egymástól. Ezért hoztunk létre egy olyan, Magyarországon egyedülálló platformot, ahol az emberek újra felfedezhetik és erősíthetik a "szomszédság" pozitív oldalait, miközben a közösség erejével a környezetükre is kedvező hatást gyakorolnak" - mondta Cseh Norbert, a Miutcánk ügyvezetője.
"Mindig nagyon izgalmas kihívás egy gyors növekedési szakaszban lévő startuppal dolgozni, hiszen a szokásosnál sokkal gyorsabban látszik a pr-munka eredménye" - mondta Szántó Balázs, a Noguchi ügyvezető partnere. "Nem kell napokat, heteket, hónapokat várni a célcsoport viselkedésének változására, egy jó kampány hatására akár azonnal nagyot nőhet az aktív felhasználók száma. Azon leszünk, hogy a Miutcánk legyen az első, a nemzetközi piacon is sikeres magyar fejlesztésű közösségi hálózat."

Régebbi hírforrás(ok): Civilek kölcsönöznek eszközöket a könyvtárban - Library of things link Közösségi alkalmazás, mely segít összehozni a szomszédokat: Nebenan.de link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról