Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közösségfejlesztési konferencia Debrecenben - szakmai beszámolóra várva

Kétnapos konferencián vetnek számot a közösségek fejlesztéséért dolgozó szakemberek. A könyvtáraknak és a dolgozóiknak meg kell találniuk a módot arra, hogy egy elmagányosodott világban az olvasás, a könyvtár miként lehet lehetőség és megfelelő tér a közösségépítésre, kihasználva a 21. század digitális lehetőségeit is - hangsúlyozta Kárpáti Árpád, a Nemzeti Művelődési Intézet kiemelt programok igazgatója a Partnerségben a könyvtárral című, nemzetközi tudományos szimpózium sajtótájékoztatóján, Debrecenben.
A 2016-ban indult és 2019-ig tartó Cselekvő közösségek - aktív közösségi szerepvállalás projekt derekán időszerű visszatekinteni az eddigi eredményekre, s a még sorakozó feladatokra - ezt hangsúlyozta a Hotel Lyciumban dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár. A Partnerségben a könyvtárral című tudományos nemzetközi szimpózium előtti tájékoztatón elhangzott, az uniós társfinanszírozással megvalósuló projektben minden olyan folyamatot támogatnak, amely a társadalmi kohéziót erősíti, a közösségek fejlesztésére szolgál.
Tüske László OSZK-igazgató a konferencia egy-egy izgalmas témáját is kiemelte, például Neil Fitzgerald anyagát. A British Library digitális kutatások vezetője A közösség elkötelezettségének növelés digitális tartalmakkal című előadással készült. A kétnapos rendezvényen neves magyar és külföldi szakemberek részvételével több plenáris előadás is hallható. A cívisvárosba utazik Pier Luigi Sacco, a milánói IULM egyetem Gazdaságtan, Marketing és Kreativitás Doktori Program igazgatója, aki A könyvtárak mint társadalmi hatású színterek: a Kultúra 3.0 perspektívája témában szólal föl.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról