Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közösségi szerelőműhely 4. - A szabályzat

A Repair Café link szolgáltatásai állampolgári és politikamentes kezdeményezések, melyeket ingyenesen, önkéntes alapon működtetnek.
- Perselyek azonban rendelkezésére állnak: hozzájárulhatsz a költségekhez (biztosítás, szerszámvásárlás, szobabérlés stb.).
- A javításokat közösségi alapon végzik: az önkéntesek tanácsot adnak, segítenek és irányítják a látogatókat tárgyaik javításához. Cél: a közös javítás.
- Az eredményre nincs garancia: a látogatók tisztában vannak azzal, milyen kockázatot vállalnak, ha tárgyaikat a közösségi javítóműhelyre bízzák. Az önkéntesek nem tehetők felelőssé a Repair Café-beli javítása alatt vagy azt követően egy tárgyban bekövetkezett károkért. A látogatók kötelesek ellenőrizni, hogy termékük még garanciális-e.
- Nincs jogorvoslat a Repair Caféban, vagy azt követően egy tárgyban bekövetkezett sérülés esetén. A látogató kijelenti, hogy lemond minden olyan jogorvoslatról, amelyet bármely természetes vagy jogi személlyel szemben igénybe vehet. Jelen szabályzatot a látogató, felhasználó által aláírt regisztrációs lap aláírásával fogadja el.
- A Repair Café szolgáltatásait "szomszédok közötti segítő kéznek" kell tekinteni: a szerelők nem rendelkeznek abszolút szakértelemmel, saját szerszámaikkal érkeznek, bizonyos tárgyak javítását megtagadhatják (veszélyes, visszaélésszerű javítások stb.) és nem kötelesek újra összeszerelni olyan leszerelt készüléket, amely nem javítható.
- A hosszas sorban állás vagy a műhely lefoglalásának elkerülése érdekében a Repair Café egyszerre csak egy tárgyat fogad be személyenként és műhelyenként. A második objektumot javítani kívánó látogatónak ismét sorba kell állnia, és újra regisztrálnia kell.
- Ha egy Repair Café rendezvényen kép- vagy videófelvételt készítenek rólad, elfogadod, hogy a kép a Repair Café tevékenységének illusztrálására szolgál.
- E-mail címed megadásával felhatalmazod a Repair Cafét, hogy az tevékenységeiről tájékoztasson. Bármikor jogosult vagy adataidhoz hozzáférni, azokat helyesbíteni vagy törölni. Ehhez vedd fel a kapcsolatot az érintett Repair Caféval annak megadott telefonszámán.
Elérhetőségek a link oldalon találhatók.
- Cél: nulla hulladék!

Előző hírünk a sorozatban: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról