Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közösségi tájékoztatási és rekreációs erőmű - Upper Norwood könyvtára 3.

A sorozat korábbi részeiben az Upper Norwood Könyvtári Csomópontban más szervezetek által kínált programokat mutattuk be (link és link Most a könyvtári saját szervezésű programjai lesznek terítéken, olvasásra nevelés és fejlesztés területein. Érdemes megfigyelni, hogy az olvasás nem közvetlen, szájbarágós cél, az csak az élménynek forrásaként, illetve eszközként jelenik meg, kikerülve az olvasás lehetséges negatív imázsát:
- A Könyves Kikapcsolódás (Book Break) link ingyenes könyves olvasmányélmény-megosztó közösség. Ülj be nyugodtan heti foglalkozásukra, és figyeld élményeiket, hallgasd az elmondott verseket, minden kötelezettség nélkül. Nem kell megszólalnod, ha nem akarsz. Csütörtök 11.30-kor a könyvtár kávézójában találod őket. Ne feledd, irodalom - helyben!
- Mozgás és rím (Wriggle & Rhyme) azaz mesélés, rímes versek és dalok minden 5 év alattiak számára, melyet szülőknek és a nevelőknek szóló tanácsokkal és támogatással tartanak link , heti három napon is, délelőtti órákban, térítésmentesen, de jelentkezés szükséges.
- Vess véget művészettel a vizsgastressznek (Stop exam stress with art link ) - 16-19 évesek számára fantasztikus, 16 év tapasztalattal rendelkező tanárral - mint írja szórólapjuk - segít a stresszkezelésben. Nem szükséges semmilyen előképzettség és minden felszerelést biztosít - ingyenesen.
- Beszélgetőklub - a Lambeth városrész könyvtárának szervezésében. Minden alkalommal a résztvevők által felvetett más-más témát beszélik meg. A havonta egyszeri alkalom 11-19 éveseket céloz.
- Digitális befogadás - számítógép-használati foglalkozás teljesen kezdők számára, melyre a könyvtár szükség szerint számítógépeket is biztosít. Az alapokat - mint írják - barátságos környezetben tanulhatják meg. Minden korosztály számára ajánlják.
- Hétvégenként buli, AtticArtsClub néven link (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról