Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közösségi tér - 4 négyzetméteren

A Balaton-felvidéki településen, Dörgicsén ötvözték a kellemeset a hasznossal: könyvtárat, valamint információs pontokat alakítottak ki a falu területén található buszmegállókban.
A recept: A buszmegállók adottak, bizonyos meghatározott távolságban találhatók meg az amúgy hosszú településen. A vakító fehérre meszelt falakhoz jól illik a piros mázas cserép és az ablakaiban található muskátlik. Már a takaros kis építmény, a jó színkombinációval is vonzza a szemet - könyvtáros szívem csak akkor dobbant nagyobbat, amikor üvegajtóval felszerelt könyvespolcot találtam a váró egyik sarkában. Vele átellenben pedig az önkormányzat hirdetményeinek jutott hely: melyen a lakosságnak szóló információkat teszik közzé. Vendéglátónk elmondta, hogy az idősebb generáció, illetve akinek nincs internete szívesen tájékozódik a buszmegállókban található "faliújságról", ahonnan még az ízlésének megfelelő könyv(ekk)el is hazatérhet. A falu könyvtárosa is gondozza a gyűjteményt, de a helyiek, sőt turisták is hozzájárul(hat)nak a körforgáshoz -hozhatnak, vihetnek olvasnivalót, vagy csak forgathatják a könyveket, míg a buszra várnak. (Kocsis Dóri)

Hírforrás: Kocsis Dóri
2021. október 17.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kozossegi_ter_-_4_negyzetmeteren
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról