Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közpénzből csak akadálymentes beruházás finanszírozható -- akadálymentesítés a fejekben

Hatéves cselekvési programot fogadott el a Fogyatékossággal élő Emberek Európai Parlamentje, melyen részt vett öt magyarországi fogyatékos érdekképviseleti szervezet is. A parlament ajánlása szerint a közbeszerzési pályázatokon jövőben csak akadálymentes pályázatok juthatnának állami támogatásokhoz.
-- Saját házunk táján söpörgetve: amíg lehet nívódíjat kapni olyan, nyolc éven belül emelt könyvtári épületért, melyben az akadálymentes közlekedés nem vonatkozik a belső udvarra, vagy olyan magasak a polcok, hogy a felsőről csak könyvtárosi segítséggel lehet levenni a könyvet (ő is dobogóra áll), vagy a gyerekek csak ágaskodva--nyújtózkodva éri fel a kölcsönzőpultot, addig nem állítható, hogy az akadálymentesítés több, mint divatos szólam. Kívánatos, hogy a címben jelzett nemes szándék a helyi döntéshozók fejében is tisztázódjon. Erre egyik módszer, ha a kerekesszékbe nem kényszerített ember e segédeszközbe ülve kísérel meg közlekedni, olvasóként viselkedni az akadálymentesnek kikiáltott könyvtárban. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Magyarország.hu, nov. 18., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról