Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Központosítással hatékonyságot növel a Harvard Egyetem könyvtára

A Harvard Egyetem számos könyvtára az utóbbi évtizedekben különböző szinten és önállóan fejlesztette saját állományát és rendszereit. Ez részben párhuzamosságokat szült, részben többletfeladatot jelentett a használóknak az állományok ás szolgáltatások áttekintésében. Ezt is kimutatta az a helyzetfeltáró tanulmány, amely nyomán december elején az egyetem vezetése bejelentette a könyvtár(ak) átstrukturálását. A munkák egyik eredménye egy központi keresőportál lesz, mely mögött összegangolt IT-, állomány- és adminisztratívrendszer-fejlesztés, automatizálás áll. Ezen túl együtt fognak működni más egyetemek könyvtáraival is. Hyman dékán fontosnak tartja, hogy a központosított szervezetben megmaradjanak azok az értékek, amelyek ez önálló szervezeti egységben voltak. Mint kifejtette: a könyvtárosok a tanszéki oktatókkal együtt az eddiginél szorosabban működnek majd közre a tantervfejlesztésben és jobban bevonják e munkába a könyvtárat. (ref.: MG)
-- A Szegedi Egyetemi Könyvtár sikeresen integrálta magába az egyetem különböző könyvtártait. Sok nagy intézményben (pl. MTA vagy egyetemek) ilyen vagy hasonló fejlesztés még nem történt meg, ezért a szolgáltatások nehezen tekinthetők át, és színvonaluk erősen hullámzó. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról