Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közzétett borzalom

Elsőre úgy tűnik, mintha szokványos archívumban vagy levéltárban nézelődnék. Szürke, sínen guruló szekrények, címkézett fiókok. Akkor kerítenek furcsa érzések hatalmukba, amikor a tematikát ismertető papírlapokat olvasom: hidegháborús bűncselekmények, népirtások, eltűntek nevei, boszniai tömegsírok lajstroma... A Közép-Európai Egyetem (Central European University), közismerten CEU budapesti intézetének archívuma a napokban "lépett a nyilvánosság elé". A Nyílt Társadalom Archívuma - mely egyben nemzetközi levéltár, dokumentációs és kutatóközpont - egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezik. Alapja a Szabad Európa Rádió (SZER) kutatóintézetének dokumentációs anyaga, de fellelhetők egyéb, az emberi jogokkal, illetve a genocídiumokkal kapcsolatos kollekciók is. - F: dec. 12.

Hírforrás: link
2003. december 17.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kozzetett_borzalom
Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról