Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kritikus a helyzet, májustól veszélyben a Széchényi Könyvtár

Tíz évig még biztosan a budai Várban marad az Országos Széchényi Könyvtár, amiről egy hónapja lehet hivatalosan tudni, hogy a Nemzeti Múzeum mögött fekvő Palotanegyedbe, a Magyar Rádió egykori épületeibe szánják a döntéshozók. Oda, ahova a hasonló méretű belvárosi helyet - most tovább - kereső Színház- és Filmművészeti Egyetem is kerülhetett volna.
...az impozáns budavári palotaszárny rezsiszámláját fizetni igazi luxus ugyanis, a korszerűtlen hűtési-fűtési rendszer miatt igencsak tetemes összeg minden hónapban, miközben a teljesen elavult víz- és csatornahálózat, no meg az elektromos és az informatikai rendszer komoly napi gondokkal terheli a nemzeti intézményt. Mindemiatt a könyvtár működtetésére nem egy évtized múlva, hanem azonnal komoly összegeket kell fordítani.
... még az is szóba jött, hogy az elavult számítógépes infrastruktúra miatt májusnál tovább nem tudják nyitva tartani.
- A könyvtárról alkotott képze­teinket át kell alakítani - kezdte válaszát a főigazgató. - Az OSZK informatikai nagyüzem, aminek jelentős kulturális, oktatási és gazdasági szerepe van a modern társadalmakban, az információgazdálkodás meghatározó eleme. Intézményünk rendelkezik olyan forgatókönyvvel, amely az informatikai rendszer váratlan leállását, illetve a szaporodó adatvesztéseket azzal kívánja elkerülni, hogy szolgáltatásai egy-egy elemét leállítja, ideiglenesen felfüggeszti, s a rendszer megújulása után állítja csak vissza - tette hozzá. - Ennek lényege az ellenőrizhetetlen folyamatok elkerülése. Vagy másképpen fogalmazva: az egyszer elvégzett munka eredményeinek védelme, megőrzése.
A hírek szerint az év végén meg nem nevezett összeget kapott gyorssegélyként az intézmény.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról