Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Kritikus gondolkodás, problémamegoldás, hatékony kommunikáció, együttműködés, információelemzés...

A cikk olyan projektet mutat be, amely a politikai döntéshozók figyelmét hívja fel arra, mennyire fontos az információs műveltség a társadalmi célok eléréséhez. Minden ügynek jót tesz a kormányzati támogatás, s ha a politika valami mögé áll, prioritási sorrend felállítását, felhatalmazást és pénzügyi támogatást eredményezhet. Az információs műveltség és az élethosszig tartó tanulás is olyan dolgok, amelyek közös befektetést igényelnek a kormányzat, az oktatási rendszer, a munkaadók, az egyének és más partnerek részéről. Számtalan vizsgálat jelzi, hogy sokan többféle okból nem rendelkeznek azzal a képességgel, hogy minőségi információforrásokat válasszanak ki és vegyenek igénybe. A nemzetközi versenyelőny megtartása érdekében az amerikaiaknak képeseknek kell lenniük a kritikus gondolkodásra, a problémamegoldásra, a hatékony kommunikációra, az együttműködésre, továbbá az információ elemzésére és felhasználására. A politikai döntéshozók odafigyelése felgyorsíthatja az információs műveltség beépülését olyan területeken, mint az oktatás, a munkaerőképzés, az állampolgári felkészítés és az élethosszig tartó tanulás. A döntéshozók figyelme felhívásának egyik módszere, hogy kormányzati vezetőket felkérnek, tegyenek nyilatkozatot az információs műveltség fontosságáról. (Obama elnök októbert nyilvánította a nemzeti információs műveltség hónapjának). (Az állami politika befolyásolása: az információs műveltség állami proklamációjának projektje; autoref. alapján)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról