Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

"Kulturális forradalom" készül a Runeten

Mihail Svidkoj orosz kulturális miniszter bejelentette, hogy tárcája hatalmas nemzeti kulturális portál kialakításán dolgozik. A miniszter úgy véli, a projekt során olyan rendszer jön létre, amely valóságos képet nyújt majd az ország kulturális életéről, s ez talán hozzájárulhat ahhoz, hogy ezen a téren a későbbiekben még inkább operatív és helyes döntések születhessenek. A tárca vezetője afféle információs forradalomnak értékelte a kezdeményezést, hiszen összekapcsolódik általa az ország valamennyi fontos kulturális központja, s eközben az orosz szellemi élet bemutatkozhat az Internet hazai és nemzetközi közönségének. A projekt középpontjában egy "a kultúra információs forrásait tartalmazó szövetségi szerver", valamint egy nagysebességű hozzáférést biztosító hálózat áll majd rendelkezésre, amely lehetővé teszi, hogy egy időben nagy számú érdeklődő használhassa a rendszert. Ami a portál majdani tartalmát illeti, a miniszter egyelőre annyit árult el, hogy felületén elérhetővé teszik az Orosz Állami Könyvtár anyagát, valamint olyan hatalmas múzeumok kincseit, mint a Tretyakov képtár és a szentpétervári Ermitázs. A projekt első szakaszát 2005-ig kell befejezni.

Hírforrás: Infinit Hírlevél No.201, link , link
2003. május 14.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kulturalis_forradalom_keszul_a_runeten
Régebbi hírforrás(ok): Infinit Hírlevél No.201, link , link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról