Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kulturális magazint ad ki a megyei könyvtár - Győri Szalon 1.

A Győri Szalon link 2003 óta ad hírt Győr szellemi pezsgéséről, kulturális életéről, irányt mutat a kulturális kínálat dömpingjében, szabadidős programokat ajánl, érdekességekkel szórakoztat - s mindezt sok-sok fotóval és szerkesztőinek egyéni hangján teszi. Partneroldalai - a Magyar Távirati Iroda, az Olvasóterem, a Kultúrkincs és a Lángoló gitárok - segítségével kitekint az ország, sőt adott esetben a nagyvilág kulturális eseményeire is.

TECHNIKA - A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér online kulturális magazinja az idők során négyszer újult meg. Jelenlegi formájának kialakításához, illetve a napi működtetéshez az informatikusok egy olyan tartalomkezelő rendszert választottak (CMS Made Simple), mely testre szabható, kellően rugalmas, kis méretű, nem túl nagy erőforrás igényű, és jól kezeli a tartalom hierarchiákat. A rendszer hír modulját használva az informatika a digitális szolgáltatások osztályával együttműködve alakította ki a Győri Szalon szerkezetét, valamint megjelenítő és kezelő felületét oly módon, hogy a vele végzett munka a lehető leghatékonyabb és legbiztonságosabb legyen.

SZERKESZTÉS - Az oldal eszközfüggetlen, és a kialakításnál a keresőoptimalizálási szempontok is figyelembe lettek véve. A rendszer rugalmasan; bármikor módosíthatunk, ha belefér az alapkoncepcióba. A cikkek rovatokba rendezve jelennek meg, időrendben csökkenő sorrendben. A főoldalon megjelenő cikkek mennyisége, valamint a rovatok elhelyezése a hasábokban automatizált, de kézzel állítható, ha szükséges (és gyakran kell is, mert a képek és a lead-ek mérete nagyon különböző, valamint az egyes rovatokban frissen megjelenő cikkek mennyisége se egyenletes).
A napi munka szigorú szabályok (pl. fájlok elnevezése, előírt fájltípusok használata, beágyazási és hivatkozási előírások stb.) betartásával folyik, melyek egyrészt biztosítják a magazin egységes megjelenését, másrészt megkönnyítik a tartalomkezelő rendszer frissítését és verzióváltását. Mivel hétvégén és ünnepnapokon is jelennek meg (csökkentett számban) cikkek, jól tudjuk használni az időzítés lehetőségét - így előre tudunk dolgozni. nagy segítséget jelent az a lehetőség is, hogy más, hasonló rendszerben készült oldalakról (pl. a könyvtár honlapjáról) automatikusan átemelhetők cikkek, így például a könyvtári rendezvények megjelennek a Szalon programajánló rovatában (a KORzóban).

Hírforrás: Horváth Sándor Domonkos
2018. május 22.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kulturalis_magazint_ad_ki_a_megyei_konyvtar_-_gyori_szalon_1.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról