Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kulturális struktúra átszervezése: OPKM, OIK -- még gondolkodnak

Nem állt fel az előírt Kulturális Hatóság és Kulturális Háttérintézmény. Legalábbis az eredetileg tervezett elnevezéssel és módon. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH), Nemzeti Filmiroda és a lapnyilvántartás összevonásával létrejött ugyan egy kulturális hatóság. Ám nem új intézményként, hanem a KÖH kebelén belül. Ezt is komoly eredményként könyveli el a leköszönő miniszteri biztos Farkas Katalin, hiszen az új hivatal felállítása jelentős pluszkiadást jelentett volna. Kulturális Háttérintézmény néven sem jön létre új szervezet, a Magyar Művelődési Intézet és a Képzőművészeti Lektorátus olvadt össze csupán, a Hagyományok Háza megőrizte önállóságát, és a KÖH is megtartotta szakmai bázisát. Az eredeti tervezet ez utóbbit is a Kulturális Háttérintézménybe tette volna át. Az biztos, hogy az Országos Széchenyi Könyvtárba nem olvad be a Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM) és az Országos Idegennyelvű Könyvtár. Ám a két kisebb könyvtár integrálásáról nem mondott le a kormány. Ennek módját keresi a tárca -- hansúlyozta Farkas Katalin. Szóba jöttek egyes felsőoktatási intézmények, mint az ELTE könyvtára is, a megoldás határideje március 31. Az OPKM könyvtára már kiköltözött az Oktatási és Kulturális Minisztérium alagsorából és a múzeum épületébe került, az intézmény honlapja szerint egy hónap múlva meg is nyílik a Könyves Kálmán körúton a könyvtár. A múzeum és a szakkönyvtár összeköltözését az OPKM egyébként melegen üdvözölte. - F: jan. 15.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:





adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.



Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról