Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Kulturális társintézmények tűnnek el - a minőség és használói igény nem számít

Szabó Réka táncos-rendező: Egy dokumentarista performance-ban dolgoztuk fel a független előadó-művészet történetét a rendszerváltástól máig, ebbe ágyazódik a Tünet Együttes személyes története. A társadalmi folyamatok tetten érhetők egy ilyen kis civil, progresszív, alulról jövő csapat életében. Azt gondolom, hogy ez most egy olyan kor, amikor muszáj félretenni a nézeteltéréseket, és tömegesen kiállni az értékek mellett. Kifejezésre kell juttatni egyfajta szent dühöt, hogy az ész, az intelligencia, a tehetség, a tudás, az innováció, a szakmaiság, a tiszta, átlátható működés, a szilárd értékrend mentén végzett munka számítson. A közös tehetetlenség borzasztó. Arra hívunk fel, hogy fel kéne állni a fotelekből!
- Hogyan érinti a Tünet Együttest, hogy a táncszakmában is sokszor különalkuk, érdekcsoportosulások mentén dőlnek el a támogatások, a pénzosztások?
Sz.R.: Működési támogatásunk évről évre csökken, az idén feleannyit ítéltek meg, mint tíz éve, miközben az előadásszámunk és a közönségszámunk folyamatosan nő. Demoralizáló, lélekromboló, ha köze sincs a szakmai teljesítményhez, hogy ki hogyan és mennyi pénzhez jut. Aránytalanul, önkényes módon vándorolnak hatalmas pénzek bizonyos helyekre. A tao kompenzálására kiírt pályázatról nem tudjuk, ki és milyen kritériumok alapján dönt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról