Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kurtítás központilag - ürül a hivatal

A kormány szerint 20 milliárdot spórol az állam a közszféra nyolcezer fős leépítésétől. Az elbocsátottak többsége várhatóan az idősebb és a fiatal munkavállalók közül kerül ki. (...)
A létszámleépítést az elbocsátásnál kevésbé fájdalmas módszerekkel -- korengedményes nyugdíj, illetve tevékenységek kiszervezése -- kezdik. A nyugdíjazások a tízszázalékos kvótán belül nagyjából 2-3 százalékot tesznek ki. Ezen felül kezdetben a viszonylag koros, nyelveket nem ismerő közalkalmazottak kerülhetnek elbocsátásra, akik területüknek nem kiemelkedő szakértői. Éppen az a munkavállalói réteg, amelyik csekély eséllyel indul a multinacionális vállalatok álláspályázatain. A magánszféra ugyanis kevéssé tolerálja a bürokratikus rendszerben elsajátított munkastílust.

Hírforrás: FigyelőNet, 2003. szept. 19. link
2003. szeptember 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kurtitas_kozpontilag-urul_a_hivatal
Régebbi hírforrás(ok): FigyelőNet, 2003. szept. 19. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról