Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kutatási és technológiai hivatal alakul

Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalt hoz létre a kormány. Az intézmény várhatóan a jövő év első napján kezd működni. A közigazgatási államtitkár által vezetett intézmény a kutatás-fejlesztés ösztönzését és koordinációját végzi majd. Erről Szekeres Imre, a kancellária politikai államtitkára beszélt egy szakmai konferencián kedden. Elmondta, hogy a hivatal nem az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság "reinkarnációja" lesz, bár a tudomány- és technológiapolitika akár minisztériumi szintű irányítást is igényelhetne. A kormány szándéka szerint egy nemzeti Innovációs Ügynökség is létrejön, amely operatív feladatokat, a pályázatok kiírását végzi majd. Az innovációs tevékenységről törvény is születik - várhatóan ugyancsak január 1-től lép életbe -, amely egyebek között a kutatás-fejlesztésre jutó ráfordításokkal és az üzleti élet tudományos szférával való összehangolásának segítéséről rendelkezik. A konferencián Kovács Kálmán informatikai miniszter bejelentette, hogy a Pénzügyminisztérium és az APEH egyezsége szerint a cégek, intézmények a munkavállalóik számára átadott személyi számítógépeket, internet-hozzáférést és szoftvereket dologi kiadásaikból leírhatják.

Régebbi hírforrás(ok): MTI
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról