Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kutyabarát - saját kezdeményezésre

Múlt heti lapszámunkban szóltunk link a Drávaszögben található Pélmonostori Városi Könyvtár kutyabarát minősítéséről. A 60.000 kötetes könyvtár a Horvátországi Magyarok Központi Könyvtára. Pillanatnyilag az egyetlen működő közkönyvtár ezen a földrajzi területen. Az, hogy kutyabarát, azt jelenti, hogy az olvasók 2017 óta szabadon jöhetnek be a könyvtárba kedvenceikkel együtt. Elvileg más állatokra is vonatkozik a lehetőség, de az eddigi tapasztalat szerint csak kutyatulajdonosok éltek a lehetőséggel. A kutyabarát titulust a könyvtár maga határozta meg, és maga kommunikálja. Horvátországban a pélmonosotori könyvtár volt az első bibliotéka, amely ilyen lehetőséget kínált fel a felhasználóknak. A hír gyorsan terjedt a városban, és már pár héten belül sok olvasó élt ezzel a lehetőséggel. Az elmúlt több mint két évben nem merült fel egy probléma sem, amely az állatokhoz, pontosabban a kutyákhoz fűződne, tehát a dolog működik. Egy újabb bizonyíték, hogy a kutya (és a könyv) az ember legjobb barátja.
- Rabbi Zsolti, Pélmonostori Városi Könyvtár, Horvátországi Magyarok Központi Könyvtára

Hírforrás: Pélmonostori Városi Könyvtár, Horvátországi Magyarok Központi Könyvtára
2019. április 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kutyabarat_-_sajat_kezdemenyezesre
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról