Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Lánczi Ágnes, a Gordiusz műhely vezetője; interjú

A Petőfi rádió tudományos ismeretterjesztő rovatának, a Gordiusz-műhelynek a vezetője felnőtt fejjel tanulta meg a rádiózást. Húsz éven át könyvtáros volt. Ma is úgy érzi, egy fantasztikus szakmát hagyott ott egy fantasztikus hivatásért. A könyvtárosnak -- magyarázza -- minden tudományra rálátása van, hisz a társadalomtudósnak és a természettudósnak egyaránt szüksége van könyvre, információra. Igaz, hogy a technika segítségével ma gyorsabban megkapja az ember az információt, de a könyvről - Lánczi Ágnes meggyőződése - sose fogunk lemondani. Ha a világ bármelyik könyvtárában járunk, legyen az a legmodernebb, akkor is ugyanazt a jellegzetes illatot érezzük. A papírszag egyetemes.

Régebbi hírforrás(ok): - F: jan. 20., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról