Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Lefotózzák az olvasókat - hogyan hat majd a tagságra és kölcsönzésre?

Az olvasókról készített fényképpel próbálnak tenni a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban az olvasójegyekkel történt visszaélések ellen a téka munkatársai. A kölcsönzőpultnál webkamerával készített fényképeket a könyvtárosok a könyvtári rendszerben csatolják az adott olvasó adatlapjához, így azokat a könyvtár dolgozóin kívül senki sem láthatja.
Ennek ellenére többen nem értenek egyet a januártól bevezetett újítással; a téma kisebb vitát váltott ki a könyvtár közösségi oldalán és a Sonline hírportál fényképezésről szóló cikke alatt.
Van, aki úgy érzi, úgy veszik őt "lajstromba", mint a bűnözőket, és akadnak olyan hozzászólók is, akik a könyvtárlátogatók számának csökkenését vizionálják a fényképezés miatt.
A könyvtár munkatársai azonban azt tapasztalták, a használók jelentős többsége megérti a fotózás célját és szükségességét. De ők kevésbé érzik szükségét, hogy véleményüket az online fórumokon is hangoztassák. (Sonline)
- Horváth Katalin, igazgató, Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár: "Úgy gondolom, hogy azon személyek, aki kultúra pártolás címén használják a könyvtárat és azok a személyek, akik azért jönnek be a könyvtárba, hogy információval gazdagodjanak, azok számára ez nem okoz problémát." (Somogy TV)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról