Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Légicsapás ért egy csernyihivi könyvtárt - Molotov-koktél készül a lvivi könyvtárban

Egy légicsapás súlyosan megrongált egy futballstadiont és egy könyvtárat az észak-ukrajnai Csernyihiv városában - írta a CNN.
A Telegramon jelent meg egy videofelvétel, amin a város 1936-ban épült olimpiai sporttelepének kapuja előtt szétszóródott törmeléket láthatók. Nagy lyukak láthatók a közeli könyvtáron, ahol több száz könyv van szétszórva a földön. A két helyszín között egy nagy kráter található, hasonlóan a mariupoli csapások után látottakhoz.
Csernyihivot körülvették az orosz erők, és a város egyes részei már jelentős károkat szenvedett - derül ki a Maxar Technologies új műholdfelvételeiből. Az ukrán labdarúgó-szövetség közleményben erősítette meg a stadionról szóló híreket, és olyan képeket tettek közzé, amelyeken a lelátókon és a pályán keletkezett károk láthatóak. (168 óra)

... Újságírókkal beszélgetve úgy hallottam, hogy a körbezárt városokban, ahol fogy az élelem és a víz, már azon gondolkodnak, hogy a radiátorokból fogják kiinni a vizet.
Ez azért is érdekes, mert még a háború elején egy ukrán nő azt mondta, nem akar csapvizet inni, de hozzátette, hogy ha nem lenne palackos víz, inná, ami van. Igazán nem hitte, hogy eljöhet ez az idő. Egy helyi könyvtárban is álcahálókat és Molotov-koktélokat készítenek. Itt azonban az üres üvegekbe csak a rongyokat teszik be, Kijevben töltik majd fel benzinnel. Koordinátoruk szerint folyamatosan cserélődnek az önkéntesek, de például ő és néhány társa minden áldott nap dolgozik. Két hét alatt 200 álcahálót készítettek. (Szeretlek Magyarország)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról