Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Legyenek láthatóbbak az iskolai könyvtárak! PR-díj a Könyvtárostanárok Egyesületétől

Nincs jó iskola iskolai könyvtár és könyvtárostanár nélkül, nincs sikeres és kiegyensúlyozott diák magas színvonalú könyvtárpedagógiai munka nélkül - tartja a szervezet. Minden tanulónak joga kell, hogy legyen a magas szintű iskolai könyvtári szolgáltatásokhoz. Ennek eléréséhez a szülőket, tanulókat és a közélet minden szereplőjét az ügy mellé kell állítani. Ennek egyik módja a téma megjelenítése a közbeszédben. Ebben jelenleg nem áll jól a szakma. 2020-ban 22 médiamegjelenést sikerült számba venni.
A láthatóság javításának céljával a KTE sajtódíjat alapított, melynek odaítélési folyamatában keresi és díjazza a nem szakmai sajtóban megjelenő, a kifejezetten a használóknak szóló, a társadalmi megítélést alakító írásokat. Az emberek iskolai könyvtárakról kialakított képe már pusztán a médiában való jelenléttől is alakul, így a legkisebb írásokat, megjelenéseket is számba vesszük, és esélyt adunk a díj elnyerésére. A médium formája sem számít. Nyomtatott, online, szöveges, hangzó és videós anyagok egyaránt számítanak. Szintén nem válogatunk intézményi, helyi, regionális vagy országos megjelenés szerint.
A többkörös jelölési és szavazási folyamat alapján a díjat a 2020-as médiamegjelenések közül a Szombathely ma című tv-műsorban Krizsán Zsuzsanna műsorvezető Iványiné Nagy Kinga könyvtárostanárral készült interjúja nyerte el! A negyedórás beszélgetés során a nézők betekintést nyerhetnek egy iskolai könyvtár feladataiba, mindennapjaiba, megismerhetnek egy elhivatott és kreatív könyvtárostanárt.
A díj már részben meghozta a várt hatást, hiszen közvetlen átadása után újabb médiamegjelenést tudott generálni. Bízunk benne, hogy ez másokat is motivál, és már a 2021-es sajtómegjelenések gyűjtését is megkezdtük. Kérjük a kollégákat, segítsenek a gyűjtésben!
Honlapunkon megtekinthetők a jelöltek, a díjazott, a díjátadó link , és már lehet jelölni a 2021-es sajtómegjelenéseket.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról