Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Lehet-e nő- (és ember)barát egy könyvtár?

A hátrányos(abb) helyzetűek támogatása nem(csak) a hátrányos helyzetűeknek, hanem a közösség minden egyes tagjának megkönnyíti az életét! (Vö.: Akadálymentesítés 1. - Célcsoportja mi magunk vagyunk link ). Ez a Magyarországon gyakorlatilag alig hitt elképzelés került terítékre egy konferencián. S ne feledjük: egy könyvtár a saját munkatársai mellett használóinak életminőségéért is felel. (MG)

Úgy gondolják, hogy egy vezetőnek kell legyen felhatalmazása arra, hogy a kollégájával együtt személyre szabva alakíthassa ki a megfelelő munkarendet - férfiaknak és nőknek egyaránt. - Itt valahogy mindenkiben tudatosult, hogy leginkább emberbarát munkahelyekre van szükség, és amint ez megteremtődik, máris nőbaráttá válik. A beszélgetés során a szikrája sem merült fel annak, hogy a nőket a férfiakkal szemben kell kivételezett helyzetbe hozni.

- Legyünk tisztában azzal, milyen élethelyzetekkel küzd egy többgyermekes család - és ha meg tudjuk oldani a 4 vagy 6 órás munkarendet egy édesanya vagy édesapa számára az első hónapokban, akkor oldjuk meg - emelte ki Sáfrány Lilla az egyéni helyzetekre igazított megoldások fontosságát.

Régebbi hírforrás(ok): Akadálymentesítés 1. - Célcsoportja mi magunk vagyunk link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról