Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Lehetőség könyvtári szerelőműhelyeknek is!

Néhány évvel ezelőtti anyagainkban felhívtuk a figyelmet: vannak jó modellek arra, hogy a könyvtár helyet biztosítson a barkácsolással szívesen foglalkozó embereknek: Közösségi szerelőműhely - könyvtári helyiségben? - A szerelők kiáltványa link . Hasonló nekibuzdulásból azonban üzlet is lehet. Ez egyik indirekt mutatója is lehet a könyvtár fenntarthatósági, környezettudatossági törekvéseinek. A barkácslással, javítóműhellyel csökkenteni lehet a káros túlfogyasztást. Jessa Jones az USA-ban üzletet alapított a barkácsolásra. Ő telefonokra szakosodott. (MG)
- Különösen nagy gond, hogy az elázott telefonokból a fotók kimentése helyett cserekészüléket árulnak a kárvallottaknak. Jones hobbijából így hamar jó üzlet lett. Tetszhalott készülékeket vásárolt az interneten, hogy felújítva továbbadja azokat, és meghirdette szolgálatait másoknak is. Hónapokon belül elárasztották mikroforrasztási feladatokkal azok a szervizek is, amelyek maguk nem boldogultak a feladattal. Ennyi megrendelés láttán Jones hamar beszervezte a környék otthon ülő anyukáit, akik sorra hozták létre az egyszemélyes MommyFixit (nagyjából: mami megjavítja) kisvállalkozásaikat. Aztán Jones oktatóvideókat kezdett közzétenni a házilagos javításról, és YouTube-csatornájának immár több mint 115 ezer követője van. 2015-ben jött a nagyobb vállalkozás. A cég neve iPad Rehab, és a világ minden részéről - szervizektől és magánemberektől - fogadja az Apple-kütyüket vagy a mikroforrasztást igénylő más készülékeket. A csapat hét anyukából és egy apukából áll. Közben Jones továbbra is képez otthon lévő anyukákat. Meggyőződése, hogy bárki megtanulhatja az alaplapjavítást, mert végső soron minden telefon olyan, mint a legó: pótolni lehet minden elemet. Legalábbis majdnem. De ha az iPad Rehab mégsem tud megjavítani valamit, nem is számít fel díjat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról