Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Lehetséges-e független vidéki sajtót csinálni?

Az áprilisban indult Szabad Pécs alapítóit interjúban faggattuk az első hónapok tapasztalatairól. Külön érdekesség, hogy Babos Attila és Nimmerfroh Ferenc is annál a Dunántúli Naplónál dolgoztak hosszú éveken át, amelyek ma már Mészáros Lőrinchez tartoznak, és interjúalanyaink is a felcsúti polgármester feltűnésekor távoztak korábbi munkahelyükről. Babos Attila például azt mondja, hogy "a Szabad Pécs koncepciója, formája alapján egy fontos és érdekes hírekre koncentráló oldal, nem blog, és nem ellenzéki oldal, nem sértettségből vagy bosszúból írjuk, ez nem Fidesz-ellenes portál, kizárólag egy szakmailag rendben lévő, független hírportált akartunk és akarunk csinálni, ami a mindenkori hatalom és kormány kontrollja. Ami emellett elsősorban tájékoztatni akar úgy, hogy közben a minimális piszkokat is lesöpörjük a vállunkról. Például, hogy egy önkormányzati cégvezető pattogjon, hogy ő mennyit hirdet nálunk, és hogy akkor te miket írsz róla. Ez rendszeres volt, máshol is, mi a Naplónál ilyenkor futottunk még két kört, és lehoztuk az anyagot. Egész nonszensz, ami a hirdetések körül folyik a megyei lapoknál."
Ami külön örömteli emellett - és ezt már Nimmerfroh Ferenc mondja -, hogy "megértették az emberek, hogy ez fontos, és a független sajtóért fizetni kell. Vannak már, akik beállítottak előfizetői díjat minden hónapra, annyit, mint egy megyei lap előfizetésére. Ezenkívül jöttek nagyobb adományok is."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról