Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Lélekszámhoz kötnék a kis közkönyvtárak juttatásait -- 1,7 milliárdból gazdálkodhatnak

Eddig egységes összeget kaptak azok a kistelepülések, melyek mozgókönyvtárat tartanak fenn. Jövőre lélekszámtól függően változhatnak a normatívák. Erre 2013-ban 1,7 milliárd forintos összkeretet fordítanak. Idén 800 ezer forintból gazdálkodhattak azok a kistelepülések, melyek mozgókönyvtári rendszerben tartják fenn a település tékáját. Jövőre differenciálnák ezt az összeget. Ez lakosságszámtól függne. Erről is beszélt többek közt dr. Horváth József, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár igazgatója a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás legutóbbi ülésén. A megyei könyvtár vezetője szerint több változás is várható jövőre e témában.
Az ötezer lélekszám alatti községeket három kategóriába csoportosítják: 1100 lélekszám alattiak, 1100 és 1500 lakossal rendelkezők, illetve az 1500 és 5000 közöttiek. A kistelepülési könyvtári és közművelődési támogatás 2013-ban 1,7 milliárd forint lesz. Ezen osztoznak a kistelepülések, melyeknek az illetékes megyei könyvtárakkal kell szerződést kötniük december 31-ig.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról